keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Syysretki Kumuun ja Tallinna 28. - 30.9.2015

 Tallinnan syksyä seuraamassa.

Syksyinen sää vei Ukot ja rinsessat jälleen Tallinnaan. Majapaikkana oli tuttu Metropol ja keljetusvälineenä Hämeen hyvien matkojen keltainen bussi. Mukana oli 43 henkinen seurue ja bussinkuljettajana J. Turunen.

Tallinna on koluttu sen verran useasti että aina on kehitettävä ohjelmaa hiukan edellisestä poiketen. Nyt vietettiin aikaa taiteen parissa KuMussa eli Kunsti muuseumissa. Suomalaisen Pekka Vapaavuoren suunnittelema rakennus sijaitsee Tallinnan Kadriorgin puistossa.

Taiteesta syntyy mielikuvia ja varsinkin mielipiteitä. Herää ajatuksia ja keskustelua. Mukana museossa oli opas joka johdatti salista saliin selostaen eri tyylisuuntia. Joustavasti siirryttiin kubismista sosialistiseen realismiin. Se ajankohta palautti takaisin neuvostoaikaan.

Vapaata aikaa oli runsaasti ja se käytettiin kukin oman halujensa mukaan. Kävellen kaupungilla ja ostoksia tehden. Seuraavana kohteena oli Ulemisten ostoskeskus jossa vierähti pari tuntia kauppakeskuksen uumenissa. Tavattiin myöskin syntymäpäiväänsä viettävä, nykyisin tamperelainen uriseva jonka kanssa ehdittiin vaihtaa muutama sana.

Kotiin palattiin 30.9. ja keskiyön hetken lähestyessä.



Joukko Ukkojen KuMun vierailijoita. 




Veistos


Opas selostaa taulun sisältoä sosialistisen realismin salissa.




Ei kommentteja: