keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Ukot, Sote - uudistusta pohtimassa Hakapirtillä 25.9.2013



Syksyn yhteistilaisuus Ukoilla Hakapirtillä keskittyi pohtimaan  uudistuksia jotka koskevat uudistuvaa kuntarakennetta ja sen yhteydessä tapahtuvaa ns. Sote-uudistusta. Paikalla oli syksyisessä iltapäivässä mukana 48 ukkoa.

Nykyinen hallitus valmistelee kuntauudistusta ja sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistusta (ns. sote-uudistus).

Asia on vielä päättäjienkin taholta avoinna, mutta tarkoitus on että se astuisi voimaan viimeistään 1.1.2017. Asia siis etenee omalla aikataulullaan. Paikallista tilannetta oli valoittamassa Valkeakosken kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka (Kottara) Järvinen. Keskusteluissa tulivat esiin terveyskeskus-sairaalan saneeraus. Wäinämöisen käyntiinlähtö ongelmat ja myöskin Kaivannon sairaalan ja Kemmolan vanhainkodin nykytilanne.

Tulevaisuus tietenkin huolestuttaa vanhenevaa väestöä, - ukot siinä mukana, tietenkin. Reilun tunnin pohdiskelun jälkeen päästiin palkintojen jakoon ja muihin puuhiin. Musiikkipuolesta hanuristiparina vastasivat Tauno Lahtinen ja Ari Heritty.


 Sote uudistuksen käsittely toi paikalle Hakapirtille 48 ukkoa.


Tapahtumaa tahdittivat hanuristipari Tane ja Ari


 Pekka (Kottara) Järvinen selosti Sote-uudistusta Valkeakosken näkökulmasta.


Puheenjohtaja Tapani Simolin ojensi kalakisan kiertopalkinnon Toivo Naukkariselle.


Sote-uudistus mietityttää ukkoja. Se kun koskettaa kaikkia suomalaisia tulevaisuudessa.

Ei kommentteja: