keskiviikko 7. elokuuta 2013

Komediateatterissa Tampereella 7.8.2013



Ukkojen teatterikausi ja samalla toimintakausi syksyä ajatellen alkoi teatterin merkeissä. Yhdellä linja-autolla köröteltiin vesisateessa Tampereelle. 

Mukana linjurissa oli (42) matkalaista lippuineen.

Komediateatterin katettu ulkoilmakatsomo piti hyvin veden. Paremmin kuin bussin katto, josta hattuhyllyn reunuksista valui vesi muutaman niskaan jo menomatkalla.

Näytelmä itse alkoi karvaisten apinoitten hyppelyllä lavalla ja silloin  penkkinaapuri sanoi:"tuskin tätä jaksaa puoleenväliin". No - ote toki parani näytelmän edetessä ja yleisökin lämpeni ennen pitkää. 

Olihan näytelmä melkein kahden kauppa. Päävastuu viihtymisestä oli mainioilla Jukka Leistillä ja Krisse Salmisella. Oma sympaattinen rooli myöskin Jere Riihisellä, kyttyrä ja kellonsoitto viittasivat ilmeisesti Notre Dameen ja Quasimodoon.

Mainittakoon nyt vielä öykkäri, möykkäri Bremer. Inhokki insinööri ja hänen perheensä. Rahakasta väkeä joka sai köyhemmät katsomossa vaivautuneena kiemurtelemaan. Samuli Mujekin taipui useampaan rooliin. Insinööri Bremerin lisäksi rooleina oli gynekologi Altti Teräs ja mies kaivossa. Kuka niistäkään kaikista pystyi lukua pitämään. 

Monta eri roolia näyttelijät kuitenkin joutuivat vetämään lävitse. Suoritus sinänsä.


Ei kommentteja: