tiistai 2. helmikuuta 2010

Asumispalvelut vanhemmalla iällä 2.2.2010


Juha Lehtonen kertoili asumispalveluista seniori-ikäisille.


Opinnäytetyötä laatimassa paikallisesta paperiteollisuudesta Anna Metsola



Uristuvan Tiistain aiheena oli nyt vanhenevan väestön asumispalvelut. Niiden eri muodot ja erilaisten ihmisten tarpeet. Palvelutalon ero senioritaloihin. Omistusasumismuoto vai vuokra-asunto ?

Erilaisten talojen palveluvaihtoehdot ja asuttavuus teknisten ratkaisujen kautta. Portaikot, hissit ja kynnykset ovat asioita joiden huomioiminen tärkeätä. Parveke asunnoissa ja sen lasittaminen siten että käyttökausi jatkuu. Parvekkeen valaistus ja mahdollinen lämmönlähde. Talojen sijainti lähellä palveluita.

VC- tilan sijoittaminen mahdollisemman lähelle makuuhuonetta, kulku sinne on mahdollisimman vaivatonta.
Turvatekijöitä ovat lisäksi turvaliedet, virta katkeaa määrätyn ajan päästä. Siivousta helpoittamaan mahdollinen keskuspölynimuri.

Mahdollisuus huoneistoihin kytkeä turvapuhelinverkko. Lisänä on nykyisin mahdollisuus saada taloihin springler-systeemi estämään tulipalojen etenemistä.

Ukkoja tietenkin kiinnosti hintataso, mitä se sisältää ja kuinka hinta rakentuu. Selkeästi kallis lisätekijä olisi maanalainen parkkihalli. Autopaikkaa kohden hinta olisi noin 20 000 euroa.

***
Samalla kun Urisevat kuuntelivat tulevaisuuden asumisvaihtoehdoista , oli toisessa huoneessa opinnäytetyötään tekevällä Anna Metsolalla aiheena paikallinen paperiteollisuus ja siihen liittyvät asiat. Asiantuntijoita perähuoneessa varmasti riitti.


Ei kommentteja: