perjantai 20. helmikuuta 2009

Kaupunginjohtaja vieraana 20.2.2009

Kaupunginjohtaja Markku Auvinen


Urisevien vieraskirjaan kertyi 75 nimeä kun kaupunginjohtaja Markku Auvinen vieraili tuvalla. Antamassaan katsauksessa hän toi esille sen tilanteen missä Valkeakoskella nyt eletään.

Vanhuusiän palveluiden organisointi siten, että mahdollisimman moni voisi elää kodinomaisessa ympäristössä, joissa olisivat turvapalvelut lähellä.

Hissien rakentaminen kerrostaloihin joista se puuttuu, auttaisi vanhempaa väestöä pitempään asumaan kotonaan ja tulemaan toimeen omatoimisesti.

Urisevia Ukkoja kiinnosti myöskin se, miten terveyskeskus toimii ja miten siellä palveluihin panostetaan. Samoin kiinnostusta oli Palmurinteen vanhainkodin muutoksia kohtaan.

Auvisen mukaan omalääkärijärjestelmä on muutoksen kourissa, valtakunnallisestikkin ajatellen, resurssit sen suhteen eivät ole olleet riittävät.

Ajankohtaisina asioina on lisäksi paikallinen työllisyystilanne,UPM:n sellutehtaan lopetus ja Kuitu Oy:n konkurssi ovat aiheuttaneet yhteydenottoja eri ministeriöihin. Se on ollut paikkakunnalle" kylmää kyytiä."

Ratkaisuja valtiovallan taholta tarvitaan melko nopealla aikataululla.

Katsauksessaan Auvinen totesi: - "paikkakunnalla olevan edelleenkin tulevaisuutta ja tilanne ei ole mitenkään toivoton." Asukkaita ja veronmaksajia paikkakunnalla edelleenkin on, toivottavasti niin on tulevaisuudessakin.

Ei kommentteja: